Tuesday, April 26, 2011

Cik Betty tukang gunting

"Mau Fesyen apa?" tersengeh-sengeh Miss Betty menyapa kami bila kami melangkah masuk Salon Marry hari Sabtu lepas.
Rambut Julia lebat sangat, x larat nak maintain sendiri, so sekali sekala  kena la melangkah ke Salon untuk buat rawatan...(bukannya selalu yeeeee cik abgku.....asik jeling je bila kami ke salon...hehehe)
Syafiq pun rajin ke Salon juga, sibuk nak luruskan rambut, tapi ibu x dapat la nak ambik gambar, sebab dia dah pandai pergi sendiri.

Berbalik pada cerita Julia...rambut dia ni selalu sangat berminyak...dah suruh selalu syampu....eh tapi elok ke syampu selalu...tapi tau je la..sekali suruh baru nak buat...kadang2 berkali-kali suruh syampu pun x buat....huhuhu
So, jalan senang kena la buat rawatan rambut di Salon tu. Mungkin dah sekolah menengah nanti dia rajin kot jaga perapian rambut (sedapkan hati....hehehe)
Sambil menunggu, sempat la curi2 snap 1..2 gambar Julia, dia x sedar tu..kalau tau nak ambik gambar sure tutup muka..hehehe...malu la konon2
 
 

 "nak wat rambut cam Miley Cyrus..tapi ibu kata x sempat sebab kul 1 nak keluar gi jalan dah......hmmmm"

"eeee...kuat betul bau ubat rambut ni....tutup idung sikit langkah berjaga-jaga"


"basuh bersih2 yeeeeee....."



Gambar masa bentukkan rambut x dapat snap dah...julia x nak diambil gambarnya.......huhuhu.....takat ni je la leh snap.

5 comments:

- dieyana - said...

bestnya ke salon, saya pun nak g potong rambut nih, dh rimas rasanya...

~ Ida ~ said...

mana2 salon memang best, sebabnya.. kita relax je, dia orang yg buat keje....hehehehe

- Suraya - said...

betullah... cam nak gi salon ajer minggu nie... nak potong rambut pun yer... dah panjang sangat... banyak gugur...

~ Ida ~ said...

suraya..
ha'ah...pergi2...bagi kerja sikit kat tukang gunting tu...:D

IDAZS said...

seronoknya bila org duk belai2 n picit kepla kita. aduiii, tiba2 teringin nak g saloon, nak permkan rambut kasik kembang! :)